Как да изберете правилното оборудване за басейн

  • Публикувана в Новини

Как да изберете правилното оборудване за басейн

На този въпрос няма еднозначен отговор. Ще се опитаме да ви дадем няколко съвета, които да имате предвид при вземането на решения. Не избирайте оборудването за вашия басейн набързо, без консултация със специалист и без да се запознаете с начина на функциониране и изискванията на оборудването, тъй като от това зависи безпроблемното функциониране на цялото съоръжение и в същото време и вашия комфорт. Избягвайте продуктите от най-нисък клас, тъй като тази икономия в крайна сметка може да се окаже много лош избор в дългосрочен план. Някои съоръжения, като ВиК система, кранове, клапани, тръби, помпи, филтър, са абсолютно задължителни в едно оборудване за басейн, докато оборудване, като термопомпа, например, не е задължително. 

 

Задължително оборудване за басейн


Закладни части за басейни
Закладните части, т.е. дюзи, скимери, сифони, накрайници, преходи и др. се монтират и вграждат в басейна при изграждането му и е трудно или невъзможно да бъдат демонтирани и разглобявани впоследствие. Особено важно при избора на тези продукти е да са с най-високо качество, тъй като след като бъдат инсталирани, ще бъдат необходими скъпи ремонти, за да ги замените.

ВиК система за басейни

ВиК системата за един басейн като тръби, клапани, кранове и др.трябва да бъде правилно оразмерена и конфигурирана още от самото начало.След приключване на строителната част ще бъде много трудно и скъпо да се променя нещо. Внимателно се запознайте и проучете цялата информация относно проекта и препоръките на специалисти за предложените конфигурации, особено когато има голяма разлика в цената. Нашият съвет е: тъй като не винаги е възможно първоначално да оборудвате своя басейн така както бихте искали (най-често по финансови причини), да помислите в перспектива: още в началото на изграждането на басейна планирайте ВиК и електрическата система така, че да позволява да добавяте допълнително оборудване. Например: инсталирайте байпас, който ще ви позволи да свържете термопомпа и съответната електрическа инсталация. На етапа на строителството разходите за това допълнително оборудване ще бъдат относително ниски.

Помпа и филтър за басейн

Помпата и филтъра са едно от най-важното оборудване за един басейн тъй като посредством тях водата циркулира и се филтрира. Независимо каква помпа и филтър сте избрали, те трябва да са напълно съвместими. За целта трябва да вземете предвид обема на водата в басейна. Също така ще трябва да се определи съответно размера на тръбите. Всички тези изчисления се извършват в самото начало за да може да се избере правилното оборудване.

Осветление на басейн

Открит басейн не се нуждае от осветление, но от съображения за безопасност се препоръчва при ползване нощно време. Също така съвременните LED осветителни технологии придават красив и приятен вид на цялото съоръжение.

 

Допълнително оборудване за басейн


Системи за отопление на басейн

Приятно топлата вода е едно от основните удоволствия при ползването на басейн. Отоплението удължава и оптимизира периодите през които може да се използва басейна.
Различните системи за отопление, като соларни, електрически, котли, термопомпи се различават по отношение на енергийната си ефективност и цени. Проучете кое е най-подходящото решение за вашия басейн и планирайте неговото инсталиране предварително, дори ако го отложите за по-късно. Нашият съвет е: термопомпите са най-доброто решение с оглед на енергийна ефективност и цена, както и лесни за инсталиране и ползване.
Слънчевото отопление е едно много икономично решение за отопление, но е с относително голяма първоначална инвестиция и изисква достатъчно слънчева светлина. Необходимо е прецизно изчисление на разходите преди закупуване и инсталиране на соларна отоплителна система.

Системи за пречистване на вода за басейни

За да е приятно ползването на басейна много важно е той да е чист и хигиеничен. Затова е абсолютно задължително пречистването на водата. Това се осъществява чрез два вида обработка и поддръжка на водата.
- Химическа обработка. Целта е да се премахнат бактериите и вирусите и да се защити здравето на ползващите. За тази цел има различни решения: електролиза, хлоринатор, озонатор, UV защита, препарати под формата на таблетки или гранули.
- Поддържането на водния баланс е параметър, който трябва да се следи редовно. Общата алкалност, общата твърдост и нивото на pH трябва да се поддържат на определени нива, за да се гарантира ефективността на продуктите за третиране и да се избегнат проблемите с корозия, отлагания, зелена вода или др. Наличието на рН регулатор автоматично ще поддържа рН (степен на киселинност на водата) на оптимално ниво (обикновено между 7 и 7.2). Важно е да се знае, че за обработката на водата са необходими различни продукти за басейни в различни „периоди от живота на басейна“: първоначално, когато басейна се пуска в експлоатация, по време на активния сезон за ползване, по времето, когато басейна не се ползва (това е зимния сезон при откритите басейни). Трябва да се избягват евтините продукти за басейни. Тъй като подържането на всички тези параметри изисква редовно наблюдение и измервания, което понякога е трудно изпълнимо, препоръчваме ви да монтирате система за автоматичен контрол, дори ако първоначалната инвестиция е голяма. Това е така, защото такава система непрекъснато контролира и анализира водата в басейна и дозира необходимите продуктите. Понастоящем системите за солна електролиза са добро решение както по отношение на ефективността, тъй като гарантират безупречно качество на водата, така и по отношение на спокойствието на потребителя. Те слагат край на проблемите и със зелената вода: всичко се контролира двадесет и четири часа.

Почистващи роботи

Съществуват различни видове роботи, които правят почистването на басейна по-лесно и ненатоварващо в сравнение с ръчното почистване с четка за басейн. Роботите, предлагани на пазара са с голямо разнообразие в зависимост от размера, формата и облицовката на басейна и вашия бюджет.
Ние можем да ви помогнем да направите правилния избор на оборудване, как работи и техническите му характеристики.

Системи за покриване на басейни

Покривалото на басейна ви помага да защитите водата и системата за филтриране от листа, насекоми, прах и други частици както и да намалите разходите за поддържане на  температурата на водата, особено през нощта и да намалите изпарението. Покривалото играе роля и като предпазно устройство за деца, домашни любимци и др. и е едно много полезно оборудване. Предлагат се покривала в много широк диапазон от цени и технически решения.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Продължава...

Покривала за басейни.

  • Публикувана в Новини

Защо Favaretti?
Покривала за басейни.
С началото на летния сезон и ползването на басейните, от изключителна важност е да гарантирате безопасността както на себе си, така и на вашите близки. Особено за най-малките басейнът може да бъде истинска опасност. Следователно следва винаги да се спазват следните мерки за безопасност:
Когато са в басейна, децата винаги трябва да бъдат под наблюдението на възрастен, който може да плува. Не се разсейвайте примерно с мобилен телефон.
Децата винаги трябва да носят пояс или спасителна жилетка когато са в или близо до басейна. Надуваемите играчки, дюшеци или др. също могат да са опасни за децата. Никога не оставяйте децата без надзор в близост до басейна, независимо от нивото на водата. Дори на плитко може да има проблеми с малки деца.
Не забравяйте да извадите всички плаващи аксесоари от водата след ползване и да покриете басейна с покривало.
Винаги е добра идея да научите децата си да плуват в ранна възраст и да ги запознаете с опасностите в и около басейна.
Уверете се, че децата лесно могат да излязат от басейна, например с помощта на стълби или чрез плитка водна зона.
Препоръчва се да завършите курс за оказване на първа помощ и да се уверите, че в случай на авария може да се свържете бързо със спешните служби.
Когато басейна не се използва той трябва да бъде обезопасен. Favaretti предлага покрития, които могат да осигурят това във всички случаи.
Favaretti има широка гама от възможности за покриване на вашия басейн от мини басейни до големи обществени басейни. Можем да предложим решение за почти всякакъв размер или форма.
Конструкциите на Favaretti са с най-добро качество и в съответствие с действащите разпоредби.
1.Планиране и дизайн
Структурите на групата Favaretti отговарят на действащите разпоредби и сертификати за материали и гаранции.
Всички предложени конструкции са сертифицирани и гарантирани за натоварванията от сняг и вятър в съответствие с действащите разпоредби и в пълно съответствие с антисеизмичните изисквания.
Повечето застрахователни компании не застраховат обекти, които не съответстват на определени стандарти за качество и безопасност.
Всички компоненти отговарят на най-строгите стандарти за качество и се използват само сертифицирани и внимателно подбрани доставчици.
Продуктите на Favaretti са изработени за да задоволят напълно крайния клиент.
2.Производство
Използваме модерни заваръчни процеси и прецизно лазерно рязане, което позволяват да се създават структури с най-високо качество и дълготрайност.
Огнеупорната покривна мембрана, направена само с най-добрите тъкани, предлагани на пазара, позволяват на Favaretti да гарантира десетгодишна трайност.
Нашата научноизследователска и развойна дейност направи възможно прилагането на изключително иновативни системи за закрепване директно на земята, без да се налага извършването на зидарски работи. Закрепването със свредла (за разлика от колчетата, използвани за алуминиеви конструкции) гарантира пълна устойчивост на вятър.
3.Материали
Структурите на Favaretti са проектирани да издържат във времето. Качеството на използваните материали, използвани във всеки продукт е най-високото. Нашите съоръжения са с продължителност на живота най-малко 50 години.
4.Устойчивост на корозия
Процесът на горещо поцинковане е повърхностна обработка, която гарантира ефективна антикорозионна защита, на която са подложени всички наши стоманени продукти. За разлика от традиционните антикорозионни покрития, които пасивно покриват метала, горещото поцинковане води до химико-металургично взаимопроникване между стомана и цинк, способно да издържа на корозия и механични натоварвания за дълго време.
Според нуждите Favaretti може да "подсили" поцинковането в случай на особено корозивни среди (морски и др).
5.Мембрани
Favaretti използва висококачествени полиестерни мембрани с двойно PVC покритие, специално проектирани да издържат дълго и без проблеми на механични натоварвания и атмосферни условия. Нашите продукти се наричат "опънати конструкции", тъй като покривната мембрана е подходящо моделирана с двойна крива, за да бъде също структурен елемент.
6.Функция
-За разлика от нашите преки конкуренти, покривните структури на Favaretti са оборудвани с вентилационни и циркулационни системи за въздух, прозорци и пешеходни или автомобилни входове от всякакъв размер.
-Широчина по-голяма от 50 метра без централни колониили стоманени кабели.
-Странични височини по заявка за покриване на системи с големи размери (мостови кранове, силозии др).
-Полупрозрачната покривна мембрана позволява естествено осветление и съответно икономия на енергия.
-Фиксираните или плъзгащи се странични стени предотвратяват проникването на вятър и дъжд.
-Двойна мембрана или фалшив таван за елиминиране на кондензация, подобряване на вътрешния комфорти спестяване на разходи за отопление.
-Постоянни или преместваеми структури.
-Сухоанкериране по избор, без никакви зидарски работи.
-Приспособява се към нуждите на всеки спортен център или индустри

Продължава...

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook