Защо трябва да използваме шапки за сауна?

Може би сте попадали на странно изглеждащите големи филцови шапки, които носят посетителите на сауната, и сте се чудили защо бихте носили вълнена шапка в сауната? Не е ли вече достатъчно горещо?

Шапките за сауна са незаменим помощник в борбата за красотата на вашата коса. Те предпазват косата от изсушаване, а без това тя губи много влага, става суха и слаба. Шапките за сауна предпазват от прегряване и нежелано въздействие на високите температури.

В днешно време на пазара има огромен избор от шапки за сауна, които да задоволят вкуса на всеки. Тъй като са толкова популярни, занаятчиите правят стилни, забавни и уникални дизайни.

От какво традиционно се правят шапките за сауна?

Традиционните шапки за сауна най-често се изработват от вълнен филц, който е подходящ материал за използване в сауната. Вълната има антибактериални свойства и е по-устойчива на замърсяване, влага и миризма в сравнение с много други текстилни материали. За плъстените шапки за сауна често се използват алпака и овча вълна. Ленът е популярен текстил за сауна и също може да се използва като материал за шапки за сауна. Той абсорбира ефикасно влагата, екологичен е, щади кожата и подобрява мекотата си, колкото повече го използвате. Най-добре е да са естествени, без никакви допълнителни оцветители.

Синтетичните шапки за сауна са най-лошият избор и дори не си струва да се обмисля. Синтетиката в никакъв случай не е подходяща, защото не само не предпазва главата от високи температури, но и може да причини вреда.  

Някои любители на сауната носят кърпа като каска или тюрбан вместо шапка за сауна. Няма лошо, може и така. Въпреки това, за да запазите главата и косата си в безопасност, трябва да спазвате няколко изисквания: често потапяйте кърпата в студена вода и се уверете, че тя стои здраво на главата ви, покривайки цялата ви коса. Въпреки това, не винаги е възможно правилно да скриете косата под кърпата. Освен това кърпата обикновено пада от главата в най-неподходящия момент, така че трябва да го направите отново. Всичко това е досадна и досадна процедура. За това са шапките за сауна.

И накрая, филцовите и вълнените шапки за сауна се считат за най-добрите. Те ефективно предпазват главата и косата от прегряване.

Как да използваме шапката за сауна?

Накиснете шапката за сауна в хладка вода, преди да я използвате. Внимателно изстискайте излишната вода и я поставете на главата си, като леко покриете горната част на ушите си, за да се възползвате максимално от охлаждащия ефект. Когато се грижите правилно и почиствате редовно, шапката за сауна ще ви служи дълго време.

Шапките за сауна са лесни за поддръжка. Могат да се перат с мек препарат или сапун, подходящ за вълна. Ръчно пране или машинно пране с настройка за вълна. Когато перете на ръка, не забравяйте да перете вълната в хладка вода.

Шапките за сауна от филц са с изключителен дизайн. Те обикновено се правят на ръка, така че са уникални, единствени по рода си шапки с особено широка гама от шарки.

шапка за сауна
шапка за сауна

Защо се нуждаете от шапки за сауна?

Въпросът е, че в жегата главата се загрява много по-бързо и по-силно от тялото. Горещата пара и топлината на сауната, според законите на природата, се издигат нагоре. Следователно най-горещата температура е в главата, което повишава кръвното налягане. Това е причината, поради която по-късно главата става тежка, усеща се сънливост и слабост, трудно се диша. Именно поради тези усещания повечето хора не обичат сауните, но всичко това е само защото главата е незащитена. Забравяме, че нашият най-важен орган, мозъкът, е отговорен за всичко. Купуването на шапка за сауна е просто необходимо, за да защитите здравето си.

Какви трябва да бъдат шапките за сауна?

Купуването на шапки за сауна не е трудно в наши дни. На практика във всеки търговски център има секция за продукти за сауна, където се продават не само шапки за сауна, но и други продукти за сауна. Когато избирате шапка, най-важното е да обърнете внимание на материала, от който е изработена и качеството. Материалът трябва да има високи изолационни свойства. Шапките за сауна трябва да прилягат плътно на главата и да покриват цялата глава до веждите. Необходимо е шапката за сауна да се поддържа суха през цялото време на къпане. Не забравяйте, че главата се нагрява много бързо.

Шапките за сауна са незаменими

Понякога се случва шапката за сауна да бъде заменена с обикновена мокра кърпа, която е усукана като тюрбан. И така, няколко съвета за жените: ако използвате специални продукти за укрепване и възстановяване на косата, тогава е по-добре просто да сложите кърпа или шапка на главата си и да отидете в парната баня – повярвайте ми, ще получите страхотен резултат което наистина ще ви изненада приятно. Най-добрите маски са топлинни. Топлината за сауна ще свърши идеална работа, а шапките за сауна ще предпазят косата ви от прекомерна топлина. Освен това къпането в сауна с шапка е просто страхотно. Ушите не горят, косата е защитена и главата не прегрява бързо. Шапките за сауна са чудесен изолатор. Те поддържат въздуха вътре при постоянна температура. По този начин главата ви е защитена и можете да се насладите на дълго затопляне в сауната.

Шапките за сауна са основен артикул за всеки потребител на сауна. Използват се за защита на косата, кожата и главата от прегряване и изгаряния. Препоръчително е да използвате шапка за сауна всеки път, когато влизате в горещата сауна.

Винаги е приятно да получиш подарък, който хваща окото и стопля сърцето, а още по-добре е да е практичен и свързан с хоби. Така че шапките за сауна са перфектни като подарък за любими хора или заклети любители на сауната. Ако не искате да я подарявате, можете да я купите за себе си и да се насладите на страхотна и безопасна сауна.