Не е тайна, че автоматичните покривала за басейни са най-предпочитаният избор, когато говорим за безопасност, намаляване на разходите за поддръжка и спокойствие. Докато другите видове покривала също имат полезни функции, автоматичните покривала за басейни ще надскочат и най-смелите ви очаквания по отношение на функционалност и лесно използване.

1. Естетика

 

Благодарение на технологичния напредък и креативния си дизайн, покривалата вече могат да бъдат проектирани така, че да пасват на всеки басейн и форма.

Когато сте вложили време, енергия и усилия в проектирането на басейна ви, логично ще желаете да запазите естетичния вид на екстериора.

Автоматичните покривала са елегантно и дискретно решение, дори когато външното им тяло е монтирано извън басейна. 

 

2. Издръжливост и гаранция

 

Автоматичните покривала са добър пример за възвръщаемост на инвестиция.

Те са изработени от висококачествени компоненти, като алуминий и неръждаема стомана, най-съвременна електроника, мощни двигатели, дълготрайни материали и много други.

Повечето производители са изключително уверени в издръжливостта на продуктите си и предлагат дългогодишна гаранция.

3. Лесни за употреба

 

Проблемът с повечето покривала за басейни е, че са тромави, тежки и отнемат много време за разгъване и прибиране.

Това прави някои от тях (соларните, например) неудобни за използване.

С автоматичното покривало няма да имате този проблем – то се навива и развива автоматично, само с натискане на бутон или завъртане на ключ.

Лесно, удобно и бързо!

 

4. Намаляват разходите за електроенергия, отопление и дезинфекция

Автоматичното не само осигурява изолираща бариера, която да предпази басейна от замърсители, но също така може да ви спести и разходи за вода, препарати за поддръжка и отопление на басейна.

Когато покривалото е разгънато и покрива басейна, всъщност, пестите вода. Изпаряването е една от водещите причини за загуба на вода в басейните.

Някои проучвания в областта показват, че плътните покривала предотвратяват повече от 70% от загубата на вода, причинена от изпаряване.

Освен това, тъй като химически третираната и балансирана вода не се изпарява и остава в басейна, пестите и от разходите за препарати за поддръжка.

Ако отоплявате басейна си, ефектът от автоматичното покривало ще бъде осезаем, тъй като то „улавя“ и задържа топлината.

 

5. Безопасност

Безопасността е, може би, първата и основна причина да закупите автоматично покривало за басейн.

Това е един от най-сигурните начини да покриете басейна, тъй като, в разгърнато състояние, то образува „изолационна бариера“ и запечатва всички страни на басейна.

Това, от своя страна, значително спомага за предотвратяване на неприятни инциденти с деца и домашни любимци.