Дървени вани KIRAMI

Дървени вани KIRAMI

Дървени вани KIRAMI

Защо да изберете дървените вани на Kirami?

Лесни за монтаж и поддръжка!

Красиви и стилни!

Енергийно ефективни!

Мисия

Мисията на Kirami е да предлага висококачествени и лесни за употреба продукти, с които можете да се гордеете. Всички вани се произвеждат ръчно от внимателно подбрани материали и се сглобяват във фабриката на Kirami в Sastamala, Finland.
 
Историята на Kirami започва преди повече от 20 години, през 2001 г. Първите хидромасажни вани са внесени от Швеция, но скоро след това започва и собственото производство на компанията. През 2006 г. компанията се премества в по-големи помещения и продуктовата гама се разширява, като включва джакузита, изработени от термо-дърво. В началото на 2011 г. Kirami се премества в сегашните си помещения с площ над 3000 кв. м.

Естетика и релакс

Горещите вани на дърва са екологично чисти, енергийно ефективни, безопасни и релаксиращи, на които мнозина се наслаждават през годините. Усещането, когато влезете в дълбока вана без дюзи, можете наистина да се насладите на момент на мир и спокойствие и да усетите как ежедневният стрес изчезва. Просто се облегнете, затворете очи и се насладете на топлината и тишината.

Kirami Woody L – за 6-8 човека

Follow Us

Колко време отнема седмичната поддръжка на басейна?

Колко време отнема седмичната поддръжка на басейна?

Преди да се захванете да инвестирате в басейн, е важно да обмислите няколко практически аспекта. Като например колко време ще трябва да отделяте за поддръжка на басейна всяка седмица? Някои биха казали, твърде дълго! И все пак, благодарение на последните иновации, ситуацията е коренно различна в наши дни. Грижата за басейна по време на плувния сезон вече не е сложна или отнемаща прекалено много време, защото най-новото интелигентно оборудване прави почти всичко вместо вас. Така че забравете за паникьосващите показания на pH, сложете мрежата на скимера, настанете се удобно на шезлонга и се любувайте на кристално чистия си басейн.

Интелигентна поддръжка на басейна пести средства и време!

Интелигентното оборудване е революция в поддръжката на басейна, за да направи живота ви по-лесен от всякога. Независимо дали става въпрос за нива на pH, чистота или температура на водата, запушване на филтъра или работа на помпата, можете да изберете какво да автоматизирате според бюджета си. Нищо не ви пречи да започнете отначало и да надграждате системата си с течение на времето. Едно нещо е сигурно – автоматизираното оборудване ще ви спести време и пари!

Ето как да поддържате басейна си само за 20 минути седмично!

Почистване

Влезте в ролята на робот за почистване: изберете между електрически и хидравлични системи за засмукване. И двете имат своите предимства, които са различни в зависимост от това дали басейнът ви е вкопан или надземен. Някои роботи могат да почистват всички зони на басейна: пода, стените и водната линия. Такъв е например TigerShark® QC на Hayward, който почиства целия басейн (до 6 x 12 м) само за 3 часа. Така че защо да прекарвате часове с четка за търкане?

Дезинфекция на водата

Ако спомените ви за училищните уроци по химия са малко размити, изберете автоматизирана система за управление на басейна.  Системите за солна електролиза, едно от най-популярните решения днес, използват солта, която се съдържа във водата в басейна, за да произвеждат хлор в реално време, без ваша намеса. Можете да ги съчетаете с интелигентна система за управление на pH и ORP. Водещата система за обработка на водата на Hayward, AquaRite® + регулира и контролира различни части от оборудването на басейна (pH е включено, ORP е опция). Ако предпочитате система за впръскване на течен хлор, контролната станция ще отговори напълно на вашите нужди.

Филтрация

И в този случай можете да намалите до минимум времето, което отделяте за поддръжка на басейна. Вместо пясъчен филтър, който трябва да се промива редовно, изберете патронен филтър. Някои модели, като многоелементния патронен филтър SwimClear™, се нуждаят само от една сесия за поддръжка на сезон.

Налице е огромен избор от помпи за басейни, вариращи от едноскоростни помпи до ултра тихи помпи с променлива скорост, които работят непрекъснато на ниски обороти, за да подобрят качеството на водата и да намалят консумацията на електроенергия.

Водещи в тази област са Hayward TriStar® VSTD и Max-Flo XL™ VSTD

Ниво на водата

Използването, вятърът и слънчевите лъчи естествено водят до понижаване на нивото на водата в басейна. Трябва редовно да проверявате дали водната линия се намира правилно, на две трети от пътя до скимера. Ако го оставите да падне твърде ниско, може да причините необратима повреда на помпата. Ето защо от време на време трябва да доливате вода в басейна, освен ако не монтирате регулатор на нивото на водата, който да регулира нивото вместо вас. Той е полезен елемент в ежедневието, но наистина се използва, когато сте на почивка.

WiFi: луксът да управлявате басейна си от разстояние!

WiFi модула ви помага да управлявате всички параметри на басейна бързо и лесно от вашия смартфон или таблет. Hayward Control Station и AquaRite® + могат да управляват филтрацията, отоплението и осветлението на вашия басейн, както и обработката на водата. И като допълнителен бонус, те са съвместими с оборудване от други производители. Със свързан басейн гарантирано ще прекарвате повече време във водата, отколкото в помпеното помещение!

Как дъждът влияе на водата в басейна ви?

Как дъждът влияе на водата в басейна ви?

Дъждът определено може да има неблагоприятно въздействие върху водата в басейна, въпреки че може да е изненада за всички, че проблемите, причинени от дъжда, не са резултат от „разреждането“ на препаратите във водата 🙂 Един инч дъждовна вода, добавен към типичен басейн от 50 000 литра, увеличава количеството вода само с около 1,5%, което означава, че разреждането обикновено не е проблем.

Проблемът е в това какво „носят“ дъждовните капки, а именно – спори на водорасли и замърсители.

Спорите на водораслите обикновено „живеят“ във въздуха.

„Транспортират“ се с помощта на въздушните течения и, по този начин, често попадат в благоприятна за разпространението им среда – това е част от репродуктивната им стратегия.

Когато вали, спорите и други частици във въздуха попадат във водата, заедно с други микроорганизми, които обитават района около басейна.

Този микс от микроорганизми влиза във взаимодействие с хлора в басейна и, съответно – редуцира нивото на активен хлор във водата.

В допълнение, когато тези микроелементи се разтворят, осигуряват „храна“ за развитието и растежа на водорасли и други микроорганизми.

В комбинация с малко слънчева светлина и топла вода, условията за развитие на водораслите стават иде-ал-ни.

Какво да правим? Решението на проблема е следното – уверете се, че скоростта, с която унищожавате водораслите, е по-висока от тази, с която се размножават.

Дезинфекцирайте редовно и поддържайте химичния баланс на водата в идеалните граници.

За тази цел препоръчваме следните продукти:

Служи за дезинфекция на водата в басейна.

Бързодействащ алгицид със силен бактерициден ефект. Използва се срещу образуване на водорасли.

Подходящ за басейни, облицовани с всякакво покритие.

Полимерен коагулант със сгъстяващи и утаяващи свойства. Спомага за пречистване и избистряне на водата. Използва се за уедряване на микроскопичните частици, които филтърът не е в състояние да задържи.

Подобрява чистотата на водата до 24ч. Повишава ефективността на всички почистващи средства. Повишава ефективността на солна електролиза. Не се утаява на дъното на басейна. Съвместим с всички видове почистващи препарати и оборудване.

Отпадъците, които са попаднали в басейна в следствие на дъжда, също могат да повлияят на химичния баланс на водата в басейна. Изключително важно е да тествате водата след  дъжд и да възстановите баланса на pH, ако не е в граници.

Как да подготвите басейна си за лятото (правилният начин)!

Как да подготвите басейна си за лятото (правилният начин)!

Tемпературите се повишават, време е да почистим и подготвим басейна за летния сезон! Много собственици предпочитат да наемат професионалист, който да свърши това вместо тях, но ако следвате тези прости стъпки ще се справите за нула време.
1. Отстранете, почистете и съхранете покривалото на басейна
Покривалото е защитавало водата в басейна от отпадъци през цялата зима – последното, което искате, е да позволите на всички клони, листа и мръсна вода да попаднат в басейна.

Необходимо е да ги отстраните, за да предотвратите замърсяването на водата при премахването му.

Също така е необходимо да премахнете мътната вода, натрупана на повърхността му. Ако все още нямате помпа или някакъв тип потопяема помпа за източване на тази вода, сега е моментът да се снабдите с такава.

Ако сте със зимно покривало с мрежа в средата, през която са се оттичали разтопен сняг или дъждовна вода, просто премахнете колкото можете повече клони, листа и други замърсявания.

Това може да стане с мека четка, например.

Когато мръсната вода е източена и покривалото е почистено от всякакъв тип замърсители, можете да го премахнете. След което го почистете старателно, оставете го да изсъхне и внимателно го сгънете и приберете.

Флотадорите във водата, използвани през зимния сезон, също ще трябва да се отстранят и изсушат, преди да ги приберете.

Ако забележите малки разкъсвания по покривалото, поправете щетите с помощта на комплект за ремонт.

Ако покривалото е силно повредено или износено, планирайте закупуването на ново.

2. Монтиране на оборудването и аксесоарите
Много неща могат да се случат с оборудването на басейна през зимата.

Когато инсталирате всички съоръжения, проверете за пукнатини, причинени от замръзване, и смажете всички уплътнения, о-пръстени и др.

Ако някои от тези части показват признаци на стареене и износване – сменете ги. Всичко необходимо за съответния модел помпа или филтър, може да намерите тук.

Свържете помпата, филтъра и останалото оборудване, ако има такова. Не забравяйте да махнете тапите от сифоните!

След това поставете стълбитепрожекторите и останалото оборудване, ако има такова (трамплин, пързалка и др.), които сте демонтирали при зазимяването.

Когато всичко е на мястото си, премахнете тапите за заимяване от скимера и дюзите.

Ако е необходимо, напълнете отново басейна до нормално работно ниво (около 2/3 от скимера) и проследете за течове, тъй като тръбната разводка започва отново да се пълни с вода.

3. Почистете и филтрирайте басейна.
Ако след премахването на покривалото, коритото на басейна е силно замърсено, е желателно да се изпразни от наличната вода, да се почисти добре, след което може да се напълни отново с вода.

Почистете дъното и стените на басейна с четка или водоструйка, за да премахнете залепналите спори на водорасли и други натрупвания.

След като напълните басейна с вода, отстранете по-едрите замърсители от повърхността на водата с помощта на плитко или дълбоко кепче, ако е необходимо.

Почистете утаените на дъното боклуци чрез вакуумна подочистачка.

ВАЖНО: Ако не изпразвате басейна, не използвайте автоматично почистващо средство (робот или друго), докато не приключите с подготовката на басейна!

Вакуумната подочистачка с алуминиев телескопичен прът е най-подходяща за тази стъпка.

4. Тествайте и балансирайте водата.
Използвайте тест ленти или комплекти за тестване на водата, за да проследите нивото на pH на водата.

Небалансираната вода може да повлияе на ефективността на дезинфекциращите препарати и общото „здраве“ на басейна.

По тази причина използването на препаратите за повишаване и намаляване pH-нивото на водата е важна част от подготовката на басейна.

Препоръчителното ниво на pH е 7.2-7.6. При тези нива дезинфекциращите препарати имат най-голяма ефективност.

Ако имате тестер за измерване на общата алкалност и твърдостта на водата, е желателно да проследите и техните нива. Препоръчително е да бъдат в тези граници:

– Обща алкалност: 80-120 ppm.

– Твърдост: 180-220 ppm.

Обезвъздушете помпата, след което филтрирайте водата на басейна за поне 12 часа през нощта, преди да преминете към следващата стъпка.

5. Дезинфекцирайте водата.
Основните препарати за дезинфекция, които ще са ви необходими в реда на прилагане, са:

1. pH регулатор ( – или + , в зависимост от нивата в момента)

2. Бързоразтворим хлор на гранула

3. Алгицид

След като приключите с дезинфекцията на водата – тествайте я отново и направете корекции в нивата, ако е необходимо.

Когато филтрацията на басейна е работила поне 24 часа и нивата на хлор са паднали до безопасни такива (около 1-3 ppm), сте почти на финалната права.

Ако са се появили допълнителни отпадъци на дъното на басейна, минете още веднъж с вакуумната четка.

И басейна Ви е готов за лятото. Насладете се на сезона!
Солна електролиза – как работи?

Солна електролиза – как работи?

Системите за солна електролиза стават все по-популярни през последните години. Те предлагат редица предимства пред обикновените басейни с хлор.

Басейните със солена вода черпят от разтворена сол във водата, за да генерират хлор. Клетката на системата използва процес, наречен електролиза, за разграждане или отделяне на солта (натриев хлорид) във водата.

Химичната реакция, създадена чрез електролиза, произвежда хлор под формата на натриев хипохлорит и хипохлорна киселина. Тези дезинфекциращи окисляващи агенти са същите като хлора, който обикновено се използва в плувните басейни в твърда и прахообразна форма. Това означава, че басейните със солена вода всъщност не съдържат хлор. Те просто използват генератор на хлор, вместо да зависят от добавения хлор под други форми.

Важна разлика на басейните със солна електролиза, е че имат намалени количества хлорамини. Хлорамините са страничен продукт и са основната причина за дразнене на очите и острата миризма на „хлор“. Намалените хлорамини в басейните със солена вода са едно от най-големите предимства. Процесът на електролиза окислява или елиминира хлорамините по много подобен начин като традиционния хлорен шок.

Какво представлява един басейн със солна електролиза?

Логично, това е басейн, към чиято вода добавяте сол. Но защо? И как това променя качествата на водата?

Количеството сол е под прага на вкуса, което означава, че не усещате силен солен вкус, както е с морската вода. Водата в морето е с 50 000 части на милион (PPM) сол. Басейнът със система за солна електролиза съдържа само 3000 PPM сол.

В тръбната система на басейна се монтира електрод (наричан още клетка). Разредената солена вода преминава през клетката, а електрическата реакция между електрода и солената вода генерира хлор.

Та, да – няма да ви се налага да си купувате хлор, тъй като ще произвеждате свой собствен.

Произведеният хлор е с доста по-високо качество от традиционния и не води до негативни ефекти като миризма, зачервени очи и дразнене на кожата.

Също така, системите за солна електролиза имат функция за „суперхлориране“, която действа като шоково третиране на басейна.

Плюсове на басейните със солна електролиза:

Без повече разходи за хлор – Системата за солна електролиза произвежда естествен хлор. Това означава, че няма да ви се налага да купувате хлор на таблетки или гранули!

Край на ръчното добавяне на хлор – Дозирането в системата става с натискането на един бутон.

Това е сериозно предимство пред традиционния хлор, където трябва да сте сигурни, че хлорирате всяка седмица, а, ако забравите или отидете на почивка, започват проблемите.

Без тежка миризма на хлор, зачервени очи и дразнене на кожата – Всички тези неприятни „качества“ на традиционния хлор се дължат на хлорамините.

Хлорът, който системата за солна електролиза генерира, не съдържа хлорамини.

Това е и причината много хора, които се наслаждават на басейн със солна електролиза, да са убедени, че в басейна няма хлор.

При басейните със солна електролиза трябва да обърнете внимание на:

Високо pH и натрупване на калций – В солените басейни нивото на pH на водата „обича“ да се повишава. Ако не поддържате нивото на pH в граници, това може да доведе до натрупване на калций в басейна или клетката на солната електролиза.

Това е лесно изпълнимо – тествате нивата на pH всяка седмица и добавяте препарат за понижаване на pH, ако е необходимо.

Смяна на солната клетка – На всеки 3-7 години ще трябва да сменяте клетката на системата за солна електролиза, чиято цена започва от 600 лв. и може да достигне до 2000 лв., в зависимост от модела, производителя и обема на басейна.

Ако решите да инсталирате топлообменник към басейна, може да помислите за такъв, изработен от титаний, тъй като притежава добри работни характеристики в солена среда.

Последният елемент, който можем да препоръчаме, е жертвен цинков анод – поставяте го в скимера и анодът абсорбира цялата корозия.

Преминаване от хлор към сол

След като вземете окончателно решение да преминете от традиционен хлорен басейн към басейн със система за солна електролиза, най-важното е да изберете модела.

Бюджет

Цените на системите за солна електролиза започват от 1000 лева и могат да стигнат до 5000 лева.

По-евтините модели са семпли откъм допълнителни характеристики, докато системите от по-висок клас имат цял куп фантастични функции, като приложение за управление на целия басейн и други.

Екстри

Моделите се различават по отношение на предлаганите функции: дозиране, самопочистване, самодиагностика, цифрово отчитане и възможност за дистанционно управление на оборудването на басейна.

Смяна на клетката

Това е важен и често – пренебрегван фактор. Клетката има нужда от подмяна на всеки 3-5 години.

Резервните клетки варират от 400лв до 2000лв., в зависимост от производителя и модела.

Откъде да си купим такава система:

Тук можете да разгледате нашите системи за дезинфекция със солна електролиза.

БЛОГ

Ледена баня (Ice Bath) – Безумие или гениален метод за мускулно възстановяване?

Ледена баня (Ice Bath) – Безумие или гениален метод за мускулно възстановяване?

Ледена баня (Ice Bath)Безумие или гениален метод за мускулно възстановяване е ледената баня?Когато мускулите ви са свръхнапрегнати или преуморени след тренировка, обикновено се смята, че една ледена баня след това би им подействала извънредно възстановяващо и би ги...

Poolican – помпа, филтър, термопомпа и солна електролиза в едно!

Poolican – помпа, филтър, термопомпа и солна електролиза в едно!

POOLICAN by

POOLEX

Контролна станция –

помпа, филтър,

термопомпа и

солна електролиза

за басейни до 25м³.

Poolican съчетава термопомпа с филтрация и обработка на водата, което означава, че вие и вашето семейство можете да се насладите на топла, чиста вода в басейна, и всичко това от едно компактно устройство.

Свързването на Poolican е бързо и просто, а управлението на цялата инсталация – през Вашия смартфон, с помощта на приложението Smart Life за iOS и Android.

Термопомпата е инверторна, като позволява непрекъсната работа и по-ниска консумация на електроенергия.

Благодарение на вградената система за дезинфекция на водата чрез солна електролиза, ще редуцирате използването на хлор до минимум.

Дървени вани KIRAMI

Дървени вани KIRAMI

Мисията на Kirami е да предлага висококачествени и лесни за употреба продукти, с които можете да се гордеете. Всички вани се произвеждат ръчно от внимателно подбрани материали и се сглобяват във фабриката на Kirami в Sastamala, Finland.

повече информация
Колко време отнема седмичната поддръжка на басейна?

Колко време отнема седмичната поддръжка на басейна?

Преди да се захванете да инвестирате в басейн, е важно да обмислите няколко практически аспекта. Като например колко време ще трябва да отделяте за поддръжка на басейна всяка седмица? Някои биха казали, твърде дълго! И все пак, благодарение на последните иновации,...

повече информация
Как дъждът влияе на водата в басейна ви?

Как дъждът влияе на водата в басейна ви?

Дъждът определено може да има неблагоприятно въздействие върху водата в басейна, въпреки че може да е изненада за всички, че проблемите, причинени от дъжда, не са резултат от „разреждането“ на препаратите във водата 🙂 Един инч дъждовна вода, добавен към типичен...

повече информация

Ледена баня (Ice Bath) – Безумие или гениален метод за мускулно възстановяване?

Ледена баня (Ice Bath) – Безумие или гениален метод за мускулно възстановяване?

Ледена баня

(Ice Bath)

Безумие или гениален метод за мускулно възстановяване е ледената баня?

Когато мускулите ви са свръхнапрегнати или преуморени след тренировка, обикновено се смята, че една ледена баня след това би им подействала извънредно възстановяващо и би ги върнала в перфектна форма за кратко време. Така ли е наистина?

Ледената баня (Ice Bath) още се нарича студова терапия (Coldtherapy) или криотерапия (Cryotherapy).

Това е един от най-ефективните начини да се предотвратят уврежданията и микротравмите, настъпили в мускулите, особено след дълги и интензивни натоварвания, например бягане.

Ледената баня се състои в използването на  напълнен със студена вода съд или басейн, в който да се потопи цялото тяло или част от него.

Aко сте „новаци“ в този метод, в самото начало едва ли ще издържите повече от минута-две. Когато свикнете с времето, този период ще се удължи на 5-10 минути.

Не трябва да се стои повече от 10 мин. за едно излагане.

Криотерапията

води до понижаване на метаболитната активност. Това редуцира възпалението и тъканния разпад в мускулите. Намалява се продукцията на стрес-протеини в клетката, които се генерират от повишената температура в резултат на физическото усилие.

Когато кожата вече не е в контакт със студената вода, подлежащите тъкани се затоплят, в тях се завръща мощен, свеж поток от кръв, който подпомага пренасочването на метаболитните копродукти от тъканния разпад към лимфната система, откъдето те се рециклират ефективно от тялото.

Не само мускулите, но и костите, сухожилията, фасциите и нервите се повлияват възстановително от студената вода след спортно претоварване.

Методика и изпълнение

Все още няма пълен протокол с идеалното време и температура за експозиция при ледената баня, но повечето треньори и атлети препоръчват температура от 12 до15°C и 10-20 мин. продължителност.

Сред маратонците съществуват и индивидуални техники, които варират доста, стигайки дори до потапяне в ледено езеро или река.

Други са поддръжници на идеята, че леденото преживяване не е необходимо, а студената вода с температура 24°C е достатъчна или може би по-добра алтернатива.

Процедура

Ако ще пробвате за пръв път студена или ледена баня след тренировка, не прекалявайте. 10 мин. при 15°C са достатъчни, за да почувствате ползите и да избегнете рисковете.

Поради факта, че мускулите ще се свият и „втвърдят“, добре е в рамките на 30-60 мин. след процедурата да затоплите напълно, но постепенно тялото с топъл душ или гореща напитка.

Не се връщайте в ледената вода (а едва ли и ще ви се иска) до следващия път след физическо натоварване.

От какво се нуждаете:

  • Вана или достатъчно голям и подходящ съд;
  • Студена вода;
  • Торбички с лед.

Напълнете ваната (съда) със студена вода и бавно влезте в нея. Нека тялото се приспособи към температурата. Топлият душ трябва да дойде след не по-рано от 30-60 мин., за да не компрометира ефекта от ледената баня.

 

 

Контрастна водна терапия

(Hot-Cold Bath)

В добавка някои от спортистите използват контрастна водна терапия – редуване на топла и студена вода, за да постигнат същия ефект. Все още няма ясни доказателства наистина ли двата метода са сравними и с еднакъв ефект при мускулното възстановяване.

Ако предпочетете да редувате топла и студена вода, най-разпространеният метод включва 1 мин. в студена вода (10-15 °C) и 2 мин. в топла (37-40 °C), което се повтаря 3 пъти.

Използването на контрастна водна терапия е оказало забележителна редукция на концентрацията на лактата в кръвта. Добре е процедурата да завърши със студена вода за стимулиране на вазоконстрикцията.

 

 

ледени вани

Защо да се абонирам?

 Защото ще получавате най-актуалните оферти директно на вашия имейл адрес

 Защото се стараем всеки онлайн бюлетин да бъде колкото информативен, толкова и вдъхновяващ

 Защото първи ще научавате за предстоящите игри, кампании и тенденции в интериорния дизайн

 Защото получавате ексклузивни отстъпки, директно на вашия имейл адрес 

Как Ви звучи?

Как правилно да подготвим басейна за зимния сезон?

Как правилно да подготвим басейна за зимния сезон?

Инвестирали сте време и средства в изграждане на вашият басейн и наближава време да се погрижите за неговото зазимяване. Правилното зазимяване на басейна ще защити оборудването от повреди, ще предотврати нарушаването на облицовката и ще запази водата чиста, както и ще ви спести време и пари, когато отново отворите басейна през пролетта.

Когато активният период на ползване на басейна приключи, времето започне да се разваля и температурите паднат под 15 градуса е добре да започнете с подготовката.

 

1. Почистване на басейна

Първото нещо, което трябва да направите, е да почистите басейна – листа, насекоми, мръсотия, отломки. Използвайте или вакуум за басейн, или просто ги извадете с мрежа. Не забравяйте също да почистите скимера и кошницата на помпата.

2. Стабилизиране нивото на pH

Регулирайте pH нивото до 7.2 – 7.8, за да предотвратите появата на черни петна и растежа на водорасли. Направете шоково третиране на басейна с хлор и алгицид, като  внимателно следвате указанията, посочени на етикетите. Пуснете филтрацията да работи за 24-48 часа.

 

3. Препарат за зазимяване

Този препарат ще поддържа Вашия басейн безопасен и чист през зимните месеци. Изсипете необходимото количество от препарата в басейна и пуснете рециркулацията. Оставете да работи 1-2 часа, за да сте сигурни, че препаратът ще се разпредели равномерно. След това снижете нивото на водата в басейна до 10-15 см под скимера. Ако не го направите, басейнът може да се напука.

 

4. Премахнете на всички аксесоари

Това включва: соларно покривало, стълба/и, аксесоари за почистване, кошници за скимер, лицева част и очна ябълка на стенната/ите дюза/и, водна пързалка, дъска за гмуркане и други водни атракции (ако има такива).

 

 

5: Зазимяване на тръбната разводка на басейна.

Запушете сифона и вливните дюзи с тапи за зазимяване. За скимера използвайте малък флодатор за зазимяване.

 

 

6: Премахване на оборудването на басейна.

Изключете всички предпазители от таблото за управление на филтриращата система. Премахнете помпата, нагревателя (ако има такъв) и цялото друго оборудване. Уверете се, че цялата вода е източена от тях, за да предотвратите замръзване или напукване. Свалете помпата, нагревателя и другото оборудване, ако има такова, и ги съхранете на сухо и топло място през зимния период.

 

 

7: Поставяне на флотадори.

Необходимо е да поставите флотадори по целия периметър и по диагоналите на басейна. Те ще поемат разширенията, които биха настъпили вследствие на замръзване, и ще предотвратят нарушаването на облицовката на басейна.

 

 

8: Не забравяйте зимното покривало.

Зимното покривало предпазва от всякакви механични замърсите, намалява изпарението на вода и разхода на препарати, спомага за затоплянето на водата и като цяло прави басейна по-безопасно място. Зимните покривала предпазват облицовката от суровите условия през зимата. Тъй като се поставя за по-дълго време, зимното покривало трябва да бъде анкерирано или опънато със забити в земята колчета.

 

 

5 причини да инвестирате в автоматично покривало за басейн

5 причини да инвестирате в автоматично покривало за басейн

Не е тайна, че автоматичните покривала за басейни са най-предпочитаният избор, когато говорим за безопасност, намаляване на разходите за поддръжка и спокойствие. Докато другите видове покривала също имат полезни функции, автоматичните покривала за басейни ще надскочат и най-смелите ви очаквания по отношение на функционалност и лесно използване.

1. Естетика

 

Благодарение на технологичния напредък и креативния си дизайн, покривалата вече могат да бъдат проектирани така, че да пасват на всеки басейн и форма.

Когато сте вложили време, енергия и усилия в проектирането на басейна ви, логично ще желаете да запазите естетичния вид на екстериора.

Автоматичните покривала са елегантно и дискретно решение, дори когато външното им тяло е монтирано извън басейна. 

 

2. Издръжливост и гаранция

 

Автоматичните покривала са добър пример за възвръщаемост на инвестиция.

Те са изработени от висококачествени компоненти, като алуминий и неръждаема стомана, най-съвременна електроника, мощни двигатели, дълготрайни материали и много други.

Повечето производители са изключително уверени в издръжливостта на продуктите си и предлагат дългогодишна гаранция.

3. Лесни за употреба

 

Проблемът с повечето покривала за басейни е, че са тромави, тежки и отнемат много време за разгъване и прибиране.

Това прави някои от тях (соларните, например) неудобни за използване.

С автоматичното покривало няма да имате този проблем – то се навива и развива автоматично, само с натискане на бутон или завъртане на ключ.

Лесно, удобно и бързо!

 

4. Намаляват разходите за електроенергия, отопление и дезинфекция

Автоматичното не само осигурява изолираща бариера, която да предпази басейна от замърсители, но също така може да ви спести и разходи за вода, препарати за поддръжка и отопление на басейна.

Когато покривалото е разгънато и покрива басейна, всъщност, пестите вода. Изпаряването е една от водещите причини за загуба на вода в басейните.

Някои проучвания в областта показват, че плътните покривала предотвратяват повече от 70% от загубата на вода, причинена от изпаряване.

Освен това, тъй като химически третираната и балансирана вода не се изпарява и остава в басейна, пестите и от разходите за препарати за поддръжка.

Ако отоплявате басейна си, ефектът от автоматичното покривало ще бъде осезаем, тъй като то „улавя“ и задържа топлината.

 

5. Безопасност

Безопасността е, може би, първата и основна причина да закупите автоматично покривало за басейн.

Това е един от най-сигурните начини да покриете басейна, тъй като, в разгърнато състояние, то образува „изолационна бариера“ и запечатва всички страни на басейна.

Това, от своя страна, значително спомага за предотвратяване на неприятни инциденти с деца и домашни любимци.

Всичко, което трябва да знаете за басейните с преливник

Всичко, което трябва да знаете за басейните с преливник

     Басейн с езерен ефект – каква красота! 

Иска ти се да се гмурнеш, да се приближиш, да докоснеш водата, да я съзерцаваш. Впечатляващи басейни, които създават усещане за спокойствие и релакс.

Нека разгледаме всичките им тайни и предимства!

    Как се постига ефектът на езерото

За да създадете този красив ефект, водата трябва да се разлее по целия периметър на басейна. За целта се инсталира филтърен канал, който обгражда целия басейн и който постоянно събира вода. Ако се вгледате внимателно, ще видите, че водата винаги се разлива през ръб, който има лек наклон. Филтърния канал е облицован с керамичните решетки на Rosa Gres. Решетките могат да бъдат точно в същия цвят като ръба, за да се получи 100% естетическа координация.

    Водата винаги е кристално чиста

Басейните с преливник постоянно обновяват водата за кратък период от време.  Забелязали ли сте как винаги изглеждат перфектно?

    По-безопасни и по-красиви

Сякаш имате езеро в градината си. Винаги ще можете да видите 100% от водната повърхност от всички ъгли. И благодарение на липсата на слепи зони, ще имате по-добър визуален контрол на пространството и следователно по-високо ниво на безопасност. Помислете колко важно е това за вашето семейство.

   Ще му се наслаждавате дълго време

Да легнете до басейна, за да се охладите, да проверите температурата, преди да се гмурнете, или просто да седнете на ръба, за да се отпуснете… Доказано е, че преливните басейни са по-приятни, защото са много удобни.

     Басейните с преливник са най-тихите

Тъй като водата плавно и непрекъснато се разлива по ръбовете, няма да се налага да чувате звука на водата, която се плиска по стените. Както знаете, колкото по-тихо е, толкова по-релаксиращо е. Страхотно нали!

   С порцелановите каменни изделия можете да създадете свой собствен стил

Едно от най-големите предимства на гранитогреса на Rosa Gres е голямото разнообразие от цветове и текстури, които предлага. Вдъхновете се от техните колекции и намерете своя собствен стил: градски, провансалски, средиземноморски, минималистичен, черен, бял, охра, дървоВие избирате.

   И остава за цял живот

Порцелановите каменни изделия са водоустойчивият материал, който най-добре издържа на резки промени в температурата – не се разваля, не се променя, не се цапа. Това е най-добрият избор за облицоване на басейни. Всичко, което ще трябва правите, е да му се наслаждавате.